معرفی واحد بهداشت حرفه ای
بهداشت حرفه ای علم و هنری است که از طریق پیش بینی، شناسایی، اندازه گیری، ارزیابی، کنترل و ارزشیابی شرایط و عوامل زیان آور در محیط کار و ارائه مراقبت های پزشکی، به حفظ، نگهداری و ارتقاء سطح سلامت شاغلین و بهسازی محیط های کار و کاهش مخاطرات شغلی کمک می کند. بهداشت حرفه ای از جمله ارزشمندترین دارائی های افراد جوامع و کشورهاست که به عنوان یک استراتژی با اهمیت نه تنها سلامتی شاغلین را در نظر می گیرد بلکه تاثیر مثبت و قابل ملاحظه در بهره وری و کیفیت محصولات، انگیزش کار، رضایت شغلی و کیفیت محصولات، انگیزش کار، رضایت شغلی و کیفیت کل زندگی افراد جامعه دارد. در بهداشت حرفه ای همواره تلاش بر این است که از تاثیر سوء عوامل زیان آور (عوامل زیان آور فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیک، ارگونومی و روانی)، بر افرد جلوگیری شود.
شرح وظایف
- شناخت و آگاهی لازم از وضعیت بهداشت حرفه ای کارگاهها و کارخانجات، مشاغل کشاورزی و خدمات در منطقه و
جمع آوری اطلاعات و آمار مربوطه، برنامه ریزی جهت بازدید از واحد های مذکور در راستای تحقق اهداف بهداشت حرفه ای
- همکاری در تنظیم و پیگیری برنامه های آجرائی در زمینه مبارزه با بیماریهای ناشی از کار، مسمومیت ها و حوادث
و سوانح ناشی از کار با همکاری پزشک طب کار
- آگاهی از حدود ملی تماس شغلی عوامل بیماریزا به منظور ارزیابی عوامل زیان آور محیط کار که به نحوی به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شاغلین لطمه وارد می سازد
- نظارت بر اندازه گیری و تجزیه و تحلیل ارزیابی عوامل زیان آور در محیط کار و ارائه راهکارها به منظور پیشگیری و کنترل عوامل زیان آور در محیط کار با توجه به استانداردهای موجود
- بررسی و شناخت کارهای سخت و زیان آور در حرفه های گوناگون و برنامه ریزی در زمینه بهبود شرایط کار و معرفی شاغلین بمنظور انجام معاینات دوره ای
- آشنائی با اصول مراقبت های اولیه بهداشتی (P.H.C) و فعالیت و نظارت در زمینه ادغام فعالیت های بهداشت حرفه ای
در سیستم شبکه های بهداشتی و درمانی کشور
- نظارت و پیگیری در امر توسعه، تاسیس، تجهیز و راه اندازی خانه های بهداشت کارگری و مراکز بهداشت کار و نظارت بر حسن انجام کار بهداشت یاران کار و پرسنل مراکز مذکور با توجه به آئین نامه ها و دستورالعمل های موجود
- آشنائی و آموزش و نظارت کامل در اجرای طرح های بهداشت حرفه ای
- تشکیل دوره های آموزشی و باز آموزی برای بهداشت یاران کار، بهورزان، کاردانهای بهداشتی و اعضاء کمیته های
حفاظت فنی و بهداشت کار با توجه به دستورالعمل ها و آئین نامه های موجود
- آشنایی با سیستم شبکه و مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستائی و خانه های بهداشت به منظور استفاده از
توان پرسنل شاغل در سیستم شبکه در جهت ارائه خدمات ادغام یافته
- همکاری با سایر کارشناسان بهداشتی مراکز بهداشت در زمینه اجرای و ارائه طرح های بهداشتی و دستورالعمل های ستادی به منظور ارتقاء سطح ارائه خدمات بهداشتی در منطقه
- هماهنگی و همکاری با کارشناسان آموزش بهداشت بمنظور ارائه برنامه های آموزشی بهداشت عمومی و حرفه ای
- اجرای طرحهای تحقیقاتی و همکاری با موسسات و مجریان طرح های تحقیقاتی در زمینه مسائل زیان آور محیط کار
- اعلام نواقص و صدور اخطاریه و رسیدگی به شکایات واصله در رابطه با کلیه واحد های تولیدی (صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات) با توجه به قوانین و مقررات موجود
- آشنایی با مجموعه قوانین و مقررات کار و تامین اجتماعی، تشکیلات وزارت بهداشت و درمان در زمینه های مرتبط با فعالیت های بهداشت حرفه ای
- جمع آوری و ارسال به موقع آمار فعالیت های بهداشت حرفه ای مطابق با فرمهای مصوب
- مطالعه و بررسی آخرین دستاوردهای علمی در زمینه های مختلف بهداشت حرفه ای (عوامل زیان آور و روش های
اندازه گیری، ارزشیابی و کنترل)
- ارائه و اجرای روشهای اجرائی در جهت پایش و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیط های کار منطقه
- انجام سایر امور مربوطه طبق دستور مقام مافوق
کارکنان
نام و نام خانوادگی: مهندس صدیقه چراغی
مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت حرفه ای
سمت: مسئول بهداشت حرفه ای
نام و نام خانوادگی: مهندس زهرا مومنی
مدرک تحصیلی: کارشناسی ارشد ارگونومی (مهندسی فاکتورهای انسانی) – دانشجوی MPH
سمت: کارشناس بهداشت حرفه ای
نام و نام خانوادگی: مهندس مهراب نجفی
مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت حرفه ای
سمت: کارشناس بهداشت حرفه ای
نام و نام خانوادگی: مهندس رضا رئیسی
مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت حرفه ای - کارشناسی ارشد مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSE)
سمت: کارشناس بهداشت حرفه ای
نام و نام خانوادگی: مهندس فاطمه جعفری
مدرک تحصیلی: کارشناسی بهداشت حرفه ای
سمت: کارشناس بهداشت حرفه ای